Trafikkskade

Trafikkskader er ofte omfattende og kan være krevende å følge opp i ettertid. Osloadvokatene har advokater som er eksperter på erstatningsrett og hjelper deg med alle spørsmål du måtte ha.
Hovedregelen ved trafikkskader er at du har krav på erstatning selv om ingen har skyld i ulykken. Dette kalles for objektivt ansvar. Erstatningskravet skal rettes mot forsikringsselskapet.

Vi sjekker alltid om du har krav på fri rettshjelp.

Snakk med oss

Ring 22 82 84 40 eller ta kontakt nedenfor.

Vi ringer deg innen 30 minutter

Vi svarer deg innen 30 minutter

Tusen takk for hjelpen! Takket være dere vant jeg over NAV!

– Klient, Oslo

Dere ordnet med fri rettshjelp til meg og det førte til at jeg vant saken!

– Klient, Moss

Tusen, tusen takk for hjelpen!

– Klient, Bergen

Nyttig informasjon om trafikkskade

Hva er en trafikkskade?

En trafikkskade er en personskade som er påført av en bil eller et annet motorisertet kjøretøy.

Ofte er det enkelt å avklare hvilke skader bilen har påført. De klare sakene er ofte ulykker hvor det er personskade etter kollisjon med en eller flere biler, utforkjøring eller andre eneulykker som fører til personskader. Eneulykker er ulykker hvor kun din bil er involvert i ulykken, i slike saker er det ditt eget forsikringsselskap som dekker personskadeerstatningen.

Tilfeller som skaper tvister er ofte saker hvor bilen har hatt en passiv rolle, eller det er flere biler eller motorvogner involvert. Selskapet som forsikrer bilen kan være erstatningsansvarlige for skader som skjer ved for eksempel av- og påstigning, klemskader i dører, eller andre skader hvor bilen ikke er i bevegelse. I disse sakene er mer uklart om det forsikringen har erstatningsansvar, og det kan lønne seg gå la en ekspert se på saken.

Dersom det er flere motorvogner involvert vil det være flere forsikringsselskaper med i saken. Forsikringsselskapene må ta stilling til hvilken bil og forsikringsselskap som er erstatningansvarlige for skadene.

Det vil være tilfeller hvor det ikke er noen forsikringsselskap som er erstatningsansvarlige for skadene som er påført etter trafikkulykken. Kjøreren kan enten ha stikket fra åsted og ikke la seg identifisere, eller motorvognen var uforsikret. Den skadelidte har i slike tilfeller de samme rettighetene som om det var et forsikringsselskap. Kravet rettes mot Trafikkforsikringsforeningen (TFF). TFF er en felles forening for alle trafikkforsikringer og trer inn i slike tilfeller som nevnt over. 

Objektiv ansvar for trafikkskader

Objektivt ansvar er ansvar uten skyld. Det er det dermed motorvognens eier og foriskringsselskap som er erstatningsansvarlige for personskader som motorvognen gjør, selv om det ikke er noen skyld.

Et slikt objektivt ansvar gjelder for trafikkskader.

Årsakssammenheng mellom skaden og ulykken

For at et krav om erstatning skal føre frem må det være årsakssammenheng mellom skaden og trafikkulykken. Det må bevises eller sannsynliggjøres at det er sammenheng mellom trafikkulykken og det økonomiske tapet.

Mange personskader kan enkelt bevises at er en følge av en trafikkulykk. Som for eksempel bruddskader hvor det ikke er noen tvil om hva årsaken var.

Det er på den andre siden mange skader som ikke så lett lar seg konstateres som en følge av en trafikkulykke. Det kan være skader som nakkeslengskader, skader som ikke vises på røntgenbilder og psykiske skader som ikke er typiske for ulykker. For å konstatere årsakssammenheng mellom slike skader og trafikkulykken har rettspraksis pekt ut fire vilkår som må være oppfylt.

  1.  Tilstrekkelig skadeevne
    Skadehendelsen må ha en slik kraft at det kan oppstå langtidsplager.
  2. Akuttsymptomer
    Det må oppstå akutte symptomer i tidsnærhet til ulykketidspunktet
  3. Brosymptomer
    Det må være forventelige brosymptomer etter de akutte symptomene og frem til den endelige skaden matrialiserer seg. 
  4. Medisinsk forklaring
    Den endelige skaden må være forenelig med hva man vet om slike skader. Sykdomsutviklingen må heller ikke ha noen annen mer sannsynlig medisinsk forklaring.

 

Hva erstattes ved trafikkskader?

I alle trafikkskader hvor det foreligger et erstatningsansvar og en årsakssammenheng mellom ulykken og skadene, skal den skadelidte i utgangspunktet stilles økonomisk som om ulykken aldri skjedde. Det betales erstatning for både fysiske og psykiske skader. 

Ved personskadeerstatning er det en rekke erstatningsposter som kan være aktuelle.

Inntektstap

Man har krav på å få dekket både tapt inntekt og fremtidig tap i inntekt som er følge av ulykken. Inntektstapet beregnes med å ta den inntekten man ville hatt uten skaden og trekke fra den inntekten man faktisk har hatt. 

Fremtidig inntektstap skal også dekkes. Dette tapet beregnes på samme måte som tapt inntekt. Dersom man har redusert inntekt i mange år skal forsikringsselskapet også erstattet tap i pensjonsrettigheter. 

Utgifter

Alle påløpte ekstra utgifter som følge av ulykken skal dekkes. Et forbehold er at kun utgifter som er «rimelige og nødvendige» dekkes. Hva som er nødvendig og rimelig vil vurderes i hver sak, men kan omfatte for eksempel medisiner og behandling for skader som fulgte av ulykken. 

Advokatutgifter vil ofte dekkes av forsikringen, da dette er en utgift man ikke ville hatt om ulykken ikke skjedde. 

Ménerstatning

Ménerstatning er en erstatning for ikke økonomiske tap, med andre ord tap av livsutfoldelse. For å kvalifisere til ménerstatning må skaden være «varig og betydelig». enkelt forklart må det være en skade med varighet på minst 10 år og skaden må gi en medisinsk invaliditet på minst 15%. Graden av medisinsk invaliditet regnes ut av en lege etter invaliditetstabellen. 

Det er mange skader og plager, både fysisk og psykisk, som kan gi grunnlag for ménerstatning. Noen eksempler er arr på kropp eller i ansiktet, amputasjon eller en psykisk lidelse.

Tap av hjemmearbeidsevne

En trafikkulykke kan gi en redusert mulighet til å arbeide i hjemmet. Utgangspunktet er at man har en innretningsplikt. Familien må innrette seg skaden så godt som mulig og omfordele arbeidet som skal gjøres. Man plikter også å søke NAV om bistand i hjemmet. NAV har ulike hjelpemidler for arbeid i hjemmet.

Dersom ikke alle oppgaver lar seg omfordeles eller avhjelpe med NAV er det ansvarlige forsikringsselskapet ansvarlig for å erstatte tapet av hjemmearbeidsevnen.

Forsørgertap

Fører trafikkulykken til død for den skadelidte vil de etterlatte som ble forsørget av avdøde ha krav på erstatning for forsørgertap. 

Oppreisning

Oppreisningerstatning har for hovedformål. Det skal være et plaster på såret for den skadelidte og som straff for skadevolderen. For å ha krav på oppreisning på skadevolderen ha utvist grov uaktsomhet eller forsett. 

Skatteulempe

Erstatning utbetales som hovedregel i et engangsbeløp. erstatning for skatteulemper er kompensasjon for skatten erstatningen medfører i fremtiden. Et eksempel er skattulempene ved formuesskatt. 

Tapsbegrensningsplikten

Den skadelidte plikter å begrense omfanget av det økonomiske tapet så langt det lar seg gjøre. Dette er for å beskytte skadevolderen og samfunnet for unødvendige utgifter.

Tapet skal begrenses med rimelige tiltak, det er altså ikke slik at skadelidte må gjennomføre enhver medisinsk behandling for å begrense tapet. Hva som er rimelig tiltak vurderes i den enkelte sak.

Den skadelidte har bevisbyrden

Det er den skadelidte som selv må bevise at vilkårene for erstatning er oppfylt. Hvis det ikke kan vises til nødvendig og tilstrekkelig dokumentasjon har man heller ikke krav på erstatning. 

Med hjelp fra en erfaren advokat blir den skadelidtes interesse ivaretatt i en krevende prosess. Osloadvokatene har lang erfaring med erstatningskrav etter trafikkskader.

Avkorting av erstatningen

Avkorting skjer etter at erstatningsbeløpet er utregnet og betyr at beløpet reduseres helt eller delvis.

Dersom skadelidte ved egen skyld at medvirket til trafikkskaden kan erstatningsbeløpet bli avkortet. Dette kan være dersom den skadelidte har blitt skadet etter manglende bruk av bilbelte eller motorsykkelhjelm eller kjørt over fartsgrensen. 

Avkjorting skal gjøres etter en helhetsvurdering av forholdene. Derfor forekommer det tilfeller hvor skadelidte har medvirket til ulykken, men på grunn av blant annet omfattende skader i ung alder likevel ikke får avkortet erstatningen.

Har jeg adgang til etteroppgjør?

I utgangspunktet gjøres erstatningen opp med ett engangsbeløp som er bindende og endelig. Unntaksvis kan en skadeutvikling hos skadelidte føre til at de forutsetningene som lå til grunn for oppgjøret brister. Dersom det er en klar sannsynlighetsovervekt for en vesentlig høyere erstatning dersom skadeutviklingen hadde vært kjent ved utmålingen kan saken gjenåpnes og skadelidte kan motta et etteroppgjør.

 

Kan jeg tape erstatningskravet ved foreldelse?

Hovedregelen er at et erstatningsansvar foreldes tre år etter at skadelidte fikk eller burde fått kjennskap til skaden og skadevolderen. Man kan derfor miste retten til å kreve erstatning om man venter for lenge med å reise et krav. 

Foreldelsesfristen avbrytes når man bringer inn saken for klagenemnd, Forliksrådet eller ved søksmål for retten.

Osloadvokatene bistår ved trafikkskader

Siden advokatutgifter er en utgift man ikke ville hatt uten ulykken dekkes slike utgifter av ansvarlig forsikringsselskap. Det dekkes kun «rimelig og nødvendige» utgifter.

Osloadvokatene har lang erfaring med trafikkskadesaker og hjelper deg hele veien. Ta kontakt med oss for en uforpliktende evaluering av din sak. 

 

Vi kan hjelpe deg med

Erstatningsansvar

Hovedregelen i trafikkulykker er at det ansvarlige forsikringsselskapet er erstatningsansvarlig selv om ingen er skyld i ulykken. 

Avkortning

Erstatningen kan avkortes dersom den skadelidte selv har medvirket til skaden. Dersom skadelidte har vært uaktsom kan derfor erstatningen settes ned eller falle bort.

Hvorfor Osloadvokatene

Nav-advokater

års erfaring

Ikke endre denne
Påvirket av medisiner under trafikkulykken - Fikk full erstatning

Vår klient var utsatt for en trafikkulykke hvor hans bil gikk over i motgående kjørefelt og frontkolliderte. Ulykken resulterte i at klienten ble 100% ufør og avhengig av rullestol. 

Det ble påvist at klienten hadde høy konsentrasjon av blant annet Valium og Sobril i blodet. Medisinene var gitt av mannens lege mot angstlidelser og hjerteproblemer. Tross medisinbruken forut for ulykken fikk mannen utbetalt én million i erstatning fra forsikringsselskapet. 

Fire år senere varslet forsikringsselskapet avkortning i erstatningen med 100%. Mannen ble fortvilet siden han allerede hadde innrettet seg etter erstatningen og tok derfor kontakt med Osloadvokatene.  

Retten kom til at erstatningen i utgangspunktet kunne avkortes 100% som følge av at mannen hadde kjørt under påvirket tilstand. Medisinene var ikke brukt i samsvar med legens order og det var uten betydning at de var skrevet ut av en lege.  

Med hjelp av Osloadvokatene ga retten mannen medhold i at forsikringsselskapets passivitet over fire år førte til at erstatningen ikke kunne avkortes. All nødvendig informasjon hadde vært tilgjengelig før forsikringsselskapet utbetalte erstatningen. Det ble derfor for sent å kreve avkortning fire år senere. 

Mannen fikk beholde erstatning og dekket saksomkostninger. Både klienten og Osloadvokatene var fornød med utfallet. 

Fikk 500.000 kroner mer i erstatning etter hjelp fra Osloadvokatene

Etter en ulykke med personbil ble vår klient tilbudt 100 000 kroner som et avsluttende ledd i saken. Mannen på 65 mente erstatningen var for lav og tok kontakt med Osloadvokatene for hjelp med sin sak. 

Forsikringsselskapet mente at skadene kom fra en tidligere bussulykke mannen hadde vært utsatt for og at han hadde kort tid igjen i arbeidslivet. 

Med hjelp fra Osloadvokatene fikk mannen vist at skaden skyldtes den nye ulykken og at han ville stått i arbeid lenger enn hva forsikringsselskapet la til grunn.  

Samlet sett fikk vår kliene en erstatning på 600 000 kroner og sine advokatutgifter dekket. Vår klient var veldig fornøyd med at han tok kontakt med Osloadvokatene. 

Var i trafikkulykke - fikk millionerstatning

Mannen var i er trafikkulykke hvor han pådro seg både nakkeplager, en skade i skulderen og psykiske plager. Forsikringsselskapet hevdet de ikke var erstatningsansvarlige, og anførte at skadene ikke skyldtes ulykken. 

Mannen tok kontakt med Osloadvokatene for bistand. Osloadvokatene gikk i forhandlinger med forsikringsselskapet om valg av spesialister til å utrede de ulike skadene.  

Med hjelp fra Osloadvokatene ble det påvist at vår klients skader skyldtes trafikkulykken. 

Forsikringsselskapet var derfor erstatningsansvarlige og betalte vår klient over 1,5 millioner kroner pluss advokatutgifter. I trafikkskadesaker skal forsikringsselskapet i utgangspunktet alltid dekke den skadelidtes nødvendige og rimelige advokatutgifter. 

Kollisjon med elg

Under en kjøretur kolliderte bilen med en elg og passasjeren ble påført store smerter i nakke og korsrygg. Mannen ble 100% ervervsmessig ufør og søkte erstatning hos selskapet hvor bilen var forsikret. Forsikringsselskapet avslo erstatningskravet. De anførte at det ikke var årsakssammenheng mellom skadene og ulykken. 

Det ble bevist for retten at sammenstøtet med elgen var tilstrekkelig til å kunne forårsake langvarige skader. Videre var det sammenheng mellom de akutte skadene og brosymptomene. Mannens helseplager skyldtes heller ikke foreliggende plager og det var dermed årsakssammenheng mellom ulykken og mannens uførhet. 

Etter fult medhold i retten fikk mannen både erstatning og sine saksomkostninger dekket.  

Kjørte ut med motorsykkel i 85 km/t i 50-sonen.

Mannen holdt 85 km/t inn mot svingen og mistet kontrollen over motorsykkelen som kjørte inn i autovernet. Fartsgrensen ble på stedet brått blitt redusert fra 90 km/t til 70 km/t og deretter til 50 km/t. Mannen hadde ikke bremset ned og bare latt sykkelen “gli” inn mot svingen. I ulykken hadde mannen blitt 100% medisinsk invalid og arbeidsufør. 

Forsikringsselskapet mente at erstatningen skulle avkortes siden mannen selv hadde vært skyld i ulykken og burde vært mer aktsom. 

Retten pekte på at mannens uaktsomhet i utgangspunktet dannet grunnlag for avkortning av erstatningen, men at det skulle avgjøres etter en helhetsvurdering av hendelsen. 

Mannen hadde kjørt denne strekningen mange ganger tidligere og var godt kjent i området. Den brå fartsreduksjonen gjorde det lett å holde en høy hastighet inn mot svingen og forholdene på ulykkesdagen var tørt dekke og god sikt. Sammen med de omfattende skadene mannen hadde fått i ung alder gjorde det at retten kom til at det ikke skulle foretas noen avkortning i erstatningen. 

Mannen ble tilkjent full erstatning for tapt inntekt, påførte utgifter og ménerstatning som samlet ble satt til 5,7 millioner kroner. 

Motorsykkelen veltet i fart

Mannen var passasjer på en motorsykkel da sykkelen veltet i fart. Mannen ble senere erklært 50% ervervsmessig ufør som følge av ulykken. Det ansvarlige forsikringsselskapet var uenige med skadelidte om hvordan erstatningen skulle utmåles.  

Forsikringsselskapet mente at mannen blant annet ikke hadde begrenset sitt tap da han ikke søkte om uføretrygd. Retten var på den annen side enig med mannen om at siden han hadde utnyttet sin arbeidsevne utover sin uførhetsgrad på 50% skulle ikke manglende søknad om uføretrygd gi avkortning erstatningsbeløpet. 

Tapet av mannens fremtidige inntekt ble satt basert på mannens utdanning, tidligere arbeid og lønnsutvikling i bransjen. Samlet sett ble hans tapte inntekt satt til 850 000 kroner. Forsikringsselskapet betalte også alle saksomkostninger i saken. 

Erstatning for psykisk lidelse etter bilulykke

Drosjesjåføren mistet kontroll over bilen under et kjøreoppdrag og kolliderte med en fjellvegg. Det ble etter ulykken ikke gjort noen funn av fysiske skader på sjåføren.  

I tiden etter ulykken opplevde sjåføren store konsentrasjonsvansker, hukommelsessvikt og vissenhetsfølelser i armer og bein. Han var deprimert, sliten og ble meget lett sint og irritert. Det ble fortsatt ikke gjort noen fysiske funn av skader.Tilstanden utviklet seg til stadig verre lammelser i armer og bein.  

Etter undersøkelse av nevrolog ble sjåføren påvist en alvorlig psykosomatisk lidelse. Sjåføren krevde erstatning fra ansvarlig forsikringsselskap som nektet erstatningsansvar da de ikke fant årsakssammenheng mellom ulykken og mannens tilstand.  

Retten fant at mannens lidelser, tross statistisk lav sannsynlighet for slikt sykdomsforløp, var påregnelige. Lidelsen var også utløst av ulykken og mannen hadde dermed krav på erstatning fra forsikringsselskapet som også måtte dekke sjåførens advokatutgifter i saken. 

Erstatning etter trikkeulykke

Kvinnen trosset vikeplikten da hun gående ble påkjørt av en trikk i et fotgjengerfelt. Som følge av ulykken fikk kvinnen hjernerystelse og hull i bakhodet. Hun slet i ettertid med ettervirkninger av hjernerystelsen. Hun krevde erstatning fra trikken forsikringsselskap. Forsikringsselskapet mente kvinnen selv kunne bebreides for ulykken og mente at erstatningen måtte falle bort da hun brøt vikeplikten. 

Det var klart at ulykken ikke skyldtes trikkesjåføren og at det var et “øyeblikks uoppmerksomhet” hos kvinnen som førte til ulykken. Hun kunne klandres for at hun ikke hadde oppdaget trikken tidligere, men utformingen av trafikkøyen gjorde trafikkbildet mer uoversiktlig.  

Samlet sett kom retten til at kvinnen ikke hadde utvist mer enn liten uaktsomhet og vilkårene for å avkorte erstatningskravet var dermed ikke til stede. Kvinnen fikk derfor full erstatning fra forsikringsselskapet. 

Viktig informasjon

Ikke endre denne
Forskuddserstatning

Osloadvokatene kan hjelpe deg med å beregne det økonomiske tapet og kreve forskuddserstatning.

Forskuddserstatning er en lovbestemtrett i tilfeller hvor det er på det rene at selskapet skal betale erstatning i saken. Den lange saksbehandlingstiden i erstatningssaker medfører at den skadelidte har behov for forskudd slik at den økonomiske situasjonen bedres. Det er viktig å være klar over at man kan ha krav på forskuddserstatning, og erfaringsmessig får Osloadvokatene forsikringsselskapet med på et forskudd. 

Skademelding

Det er viktig å skrive en skademelding om du blir utsatt for en trafikkulykke. Meld alltid ifra til ansvarlig forsikringsselskap så hurtig som mulig etter at ulykken har intruffet. Har du blittpåvført skader eller andre plager som følge av ulykken bør forsikringsselskapet også informers om dette.

Hvis trafikkulykken skyldes noen andres bil er det viktig at bilfører skriver ned forsikringsinformasjonen. Det er denne førerens forsikringsselskap som vil være erstatningsansvarlig.

I mange tilfeller bør også politiet tilkalles. Politidokumentene vil kunne være til god veiledning ved et eventuelt oppreisningskrav.

Forsikringsselskap dekker juridisk bistand

Det ansvarlige forsikringsselskap dekker som hovedregel nødvendige og rimelige utgifter til juridisk bistand. Du vil derfor ha mulighet til å la deg bistå av en advokat fra begynnelse til slutt i disse sakene, uten at dette i prinsippet skal koste deg noe. Forbeholdet ligger i regelen om nødvendige og rimelige utgifter.

Fri rettshjelp og rettshjelpdekning

Siden ansvarlig forsikringsselskap dekker nødvendige og rimelige advokatutgifter er ordningen om fri rettshjelp ofte overflødig i trafikksakadesaker.

Dersom skadelidte havner i tvist med forsikringsselskapet slik at det ender i forliksrådet/retten dekkes ikke lenger advokatbistand av forsikringsselskapet. Da er det relevant med enten fri rettshjelp eller rettshjelpdekning fra egen innboforsikring.

Rettshjelpdekning finnes i innboforsikringen. Denne dekker 80 – 100 000 kroner til juridisk bistand.

Fri rettshjelp er en behovsprøvd ordning. Det er egne inntekts og formuesgrenser for å kvalifisere til fri rettshjelp.

Osloadvokatene hjelper deg alltid vurdere din sak og gir deg veiledning om ordninger som kan dekke dine advokatutgifter. Ofte i trafikkskadesaker er ansvarsspørsmålet klart og da dekker ansvarlig forsikringsselskap utgiftene.

Våre NAV-eksperter

Lene Wallem

Lene Wallem

Advokat/Partner

Lene er leder av NAV-avdelingen hos Osloadvokatene.

+47 932 69 811
wallem@advokat.no

Thomas Larsen

Thomas Larsen

Advokat/Partner

Thomas er en av Norges beste advokater på NAV-saker. Han har spesialisert seg på å klage på vedtak fra NAV.

+47 456 94 228
thomas.larsen@advokat.no

Haavard Homestad

Haavard Homestad

Advokat

Haavard er spesialist i saker som knytter seg til NAV.

+47 919 07 056
homestad@advokat.no

Børge Ongstad

Børge Ongstad

Advokat/Partner

Børge har omfattende erfaring fra domstolene og har jobbet som advokat i 20 år.

+47 468 09 899
ongstad@advokat.no

Lene Hamre Høyendahl

Lene Hamre Høyendahl

Advokat

Lene er spesialist i saker som gjelder NAV.

+47 400 89 197
hoyendahl@advokat.no

Ida Hamre Høyendahl

Ida Hamre Høyendahl

Advokat

Ida har lang erfaring med saker som gjelder NAV.

+47 926 32 940
ida.hoyendahl@advokat.no

Cecilie Paust-Andersen

Cecilie Paust-Andersen

Advokat

Cecilie har jobbet i Pasientskadenemnda og i NAV og har gjennom dette opparbeidet seg spesialisert kompetanse på områdene.

+47 924 80 084
cecilie.paust-andersen@advokat.no

Aleksander Thon Aasen

Aleksander Thon Aasen

Advokatfullmektig

Aleksander er godt kjent med NAV-systemet og reglene som gjelder der. Aasen hjelper deg med å få vedtak omgjort.

+47 919 04 756
aleksander.aasen@advokat.no

Kristian Berge

Kristian Berge

Advokat

Kristian har omfattende erfaring innen saker som gjelder forvaltningsrett og NAV.

+47 919 09 029
berge@advokat.no

"Det synes fra vedtakets begrunnelse som om klagers rett til uføretrygd er vurdert utelukkende på grunnlag av migreneplager og at saksbehandler ved NAV Forvaltning ikke har lest sakens medisinske dokumentasjon. Det er da lagt feil faktum til grunn for avgjørelsen, og dette må åpenbart medføre at vedtaket er ugyldig."

– Advokat Larsen skrev dette i en klage og vant saken

"Lagmannsretten kan ikke se at Trygderetten har tatt i betraktning at angst er en lidelse som kan utvikle seg, og det er nettopp dette som forklarer dr. […]s endrede vurdering. Det er situasjonen på det tidspunkt Trygderetten avsier sin kjennelse, som skal vurderes."

– Uttalelse fra lagmannsretten i en sak Osloadvokatene vant over NAV

Blant annet profilert av

Osloadvokatene logo
Osloadvokatene logo
Dagsavisen logo
Dinside logo

Trenger du hjelp med NAV-klage?

Lene Wallem

Advokat/Partner

Kontakt oss på post@advokat.no eller 22 82 84 40

– Vi gjør alt for å hjelpe deg og vet hva som skal til for å vinne over NAV!